VideoreceptyŘedkvičková pomazánka z Crème fraîcheŘecké tzatzikiJahodová pěna z Crème fraîche Ovocný pohár s vanilkovým krémemPusinkové banánkyPomerančové fonduePečená snídaněJablkový dortBOHEMILK jogurt řeckého typu s hruškouKaramelové řezyMedové čtverečkyRohlíčkyOvocný mlsBonbonekKáva s mandlovou pěnouVanilkový likérTiramisuKokosové sukyNejjednodušší kokosky na světěBrigadeiro
Co budete potřebovat:
250 g sušenek (např. cereálních BeBe)
30 g cukru
80 g másla
250 g měkkého tvarohu
250 g hnědého cukru
2 vejce
160 g kondenzovaného mléka CARAMELO CONDÉ
2 lžičky skořice
2 lžíce solamylu
špetka muškátového oříšku
asi 500 g jablek na pyré
šlehačka ve spreji, lístečky meduňky a mandlové lupínky na ozdobení
Sušenky nastrouhejte a důkladně smíchejte s cukrem a změklým máslem. Hmotu natlačte na dno dortové formy a pečte v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 10 minut. Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka. Nechte vychladnout a rozmixujte na pyré.
Tvaroh a hnědý cukr utřete do hladké pěny, do ní přidejte vejce, karamelizované mléko a jablečné pyré. Nakonec vmíchejte skořici, solamyl a strouhaný muškátový oříšek. Krém rozetřete na sušenkový korpus a pečte při teplotě 160 °C zhruba
50 minut.
Před podáváním dort ozdobte - například po obvodu posypejte na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky a na ně nastříkejte kopečky šlehačky. Dozdobte meduňkou.