Úžasné tartaletky plněné pudinkovo-tvarohovo-šlehačkovým krémem a zdobené ovocem. Z uvedeného množství připravíte 9 košíčků o průměru 12 cm.
Těsto na košíčky
V míse smícháme hladkou mouku, máslo pokojové teploty, žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a vlažnou vodu. Těsto propracujeme rukama a necháme v chladu odpočinout zhruba hodinu.
Vychlazené těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný cca 3 mm. Pomocí nože vykrájíme kolečka o 1 cm větší než máme formičky. Těsto vložíme do formiček a přitlačíme k okrajům. Dna propícháme vidličkou a tartaletky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 – 15 minut. Hotové košíčky by měly být hodně světlé, jen s mírně narůžovělými okraji.
Krém
Na krém si nejdříve připravíme vanilkový puding (klasicky dle návodu z 1/2 litru mléka) a necháme jej vychladnout. V míse smícháme tvaroh z alobalu jemný nebo tučný (ne vaničkový, který je příliš tekutý) s moučkovým cukrem. Do této směsi zapracujeme puding a do tuha vyšlehanou smetanu.
Upečené tartaletky plníme připraveným krémem (pomocí cukrářského sáčku) a dozdobíme libovolným ovocem čerstvým i kompotovaným.
Dobrou chuť!