Jestli ještě neznáte tento recept na sladké knedlíky z toustového chleba, musíte ho vyzkoušet. Nadchne vás, zaručeně. Kromě fantastické chuti je i snadný. A ještě jeden benefit – při tvoření knedlíčků se vám těsto nebude lepit na ruce. Nemusíte si je ani máčet ve vodě ani posypávat moukou. Prostě se nelepí (důkaz na videu)
Plátky světlého toustového chleba zbavíme okrajů a nastrouháme. Ano, nastrouháme. Na běžném struhadle nahrubo (jako na okurkový salát). Jde to vcelku snadno. V míse k toustovému chlebu přidáme rozpuštěné máslo a 2 žloutky. Promícháme a přidáme tučný tvaroh. A tady pozor – tvaroh v alobalu. Nepoužívejte vaničkový, je tekutější a těsto bude hned jiné. Po zapracování tvarohu přidáme moučkový cukr a polohrubou mouku. Těsto propracujeme a dáme na 15 min odpočinout do ledničky. Mezitím si připravíme ovocnou polevu – zkrátka rozmačkáme ovoce s cukrem.
Z vychlazeného těsta tvoříme knedlíčky o průměru cca 4 – 5 cm. Vložíme je do osolené vroucí vody. Poté co vyplavou povaříme ještě zhruba 10 minut. Vždy raději jeden rozkrojíme a přesvědčíme se, že je hotový i uvnitř.
Uvařené knedlíky polijeme zakysanou smetanou (tu můžeme také trochu přisladit) a rozmačkaným ovocem. Na závěr posypeme hrudkovým (případně tvrdým nastrouhaným) tvarohem.
Dobrou chuť!