Do změklého másla vmícháme vanilkový extrakt a postupně zašleháváme cukr. Přidáme vejce a ušleháme do pěny. Zvlášť si smícháme sypké ingredience (mouku, kypřící prášek a sůl). Do máslové pěny střídavě přimícháváme sypké přísady a malinové podmáslí. Vzniklé těsto naplníme do papírových košíčků zhruba do 2/3 výšky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 25 minut (dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhneme suchou – těsto se na ni nelepí).
Krém připravíme z malin, které rozmačkáme s moučkovým cukrem. Do této směsi vmícháme tučný tvaroh v alobalu. Pozor, je rozdílný od tvarohů ve vaničkách. Ty jsou tekutější a krém by se roztékal.
Na upečené a vychladlé dortíky nanášíme krém pomocí cukrářského sáčku a dozdobíme dle fantazie ovocem, mátou…
Uvedené suroviny na těsto i krém vychází přesně na 12 košíčků.