VideoreceptyŘedkvičková pomazánka z Crème fraîcheŘecké tzatzikiJahodová pěna z Crème fraîche Ovocný pohár s vanilkovým krémemPusinkové banánkyPomerančové fonduePečená snídaněJablkový dortBOHEMILK jogurt řeckého typu s hruškouKaramelové řezyMedové čtverečkyRohlíčkyOvocný mlsBonbonekKáva s mandlovou pěnouVanilkový likérTiramisuKokosové sukyNejjednodušší kokosky na světěBrigadeiro
Co budete potřebovat:
1 listové těsto
směs čerstvého sezonního ovoce
(například jahody, maliny, borůvky, rybíz nebo ananas,
karambola, banán ...)
1 smetana ke šlehání
1 pařížská šlehačka
1 lžíce krystalového cukru
2 ztužovače šlehačky
Listové těsto rozválejte na dva stejné obdélníky (podle velikosti plechu), jeden díl posypejte krystalovým cukrem a zakryjte ho druhým dílem. Troubu předehřejte na 220 °C a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem zhruba 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
Studený korpus opatrně prokrojte cukrářským nožem podélně na poloviny. Pařížskou šlehačku ušlehejte se ztužovačem a na spodní polovinu korpusu nastříkejte dvě třetiny šlehačky. Na ní rozdělte zhruba tři čtvrtiny na kousky nakrájeného ovoce. Do smetany ke šlehání vsypte zbylý ztužovač a ušlehejte dotuha. Šlehačku nastříkejte na ovoce a zakryjte horní polovinou korpusu. Mírně přitlačte. Ovocný dortík ozdobte zbylou pařížskou šlehačkou a ovocem. Před podáváním nechte dobře vychladit.