Středně velkou dýni Hokaido oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci podlijeme trochou vody, přidáme cukr (cca 20 g) a dusíme do měkka.
Na korpus rozmixujeme sušenky, ovesné vločky a rozpuštěné máslo. Směs vtlačíme na dno dortové formy (cca 24 cm), kterou jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut.
V míse smícháme 2 balení tučného tvarohu v alobalu, 150 ml smetany, 3 celá vejce, zbytek cukru (80 g) a šťávu z citronu.
Vychladlou dýni rozmixujeme a smícháme s polovinou tvarohové směsi.
Na předpečený korpus nalijeme nejdříve dýňovou směs, rozetřeme a jako druhou vrstvu nalijeme zbylou tvarohovou směs.
Pečeme zhruba 45 min (180 °C). Podáváme vychlazené.
Dýňové tvarohové řezy ingredience
Dýňové tvarohové řezy