Kynuté knedlíky od babičky zná snad každá z nás, ale chutnali jste někdy tvarohové knedlíky z toustového chleba? Pokud ne – o hodně přicházíte.
Jsou totiž výborné a navíc je zvládne připravit opravdu každý.
Toustový chléb nakrájíme na kostičky (cca 1 cm) a přidáme 2 lžičky másla, 2 vajíčka, prášek do pečiva, trochu rumu a tvaroh. Vše důkladně promícháme, přidáme trochu 21% smetany. Pokud je potřeba dohustíme plátkem toustového chleba nebo polohrubou moukou. Následně dáme vychladit (nejlépe do druhého dne).
Z hotového těsta tvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v horké vodě. Čerstvé jahody nakrájíme na plátky, lehce prosypeme krystalovým cukrem a poklademe na talíř.
Crème fraîche zamícháme s vanilkovým cukrem a limetkou. Poté „nalijeme“ na jahody a na vrch pokládáme uvařené knedlíky.