Nejrychlejší a nejjednodušší cukroví? Tak tady je… a kalorie jdou o Vánocích stranou, víme?
Těsto připravíme smícháním mouky, másla a smetany ke šlehání. Zatímco máslo necháme povolit na pokojovou teplotu, smetanu vyndáme z lednice až na poslední chvíli.
Z připraveného těsta vyválíme plát silný zhruba 0,5 cm. Vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme do zrůžovění. Záleží na typu a výkonu trouby, ale počítejte s časem okolo 8 minut.
Cukroví ještě teplé opatrně obalíme v jemně namleté směsi moučkového a vanilkového cukru.
Za recept děkujeme Janě Krátké. Na jejím blogu Češka z Česka najdete další spoustu inspirace ♥