Šlehačkové cukroví | Bohemilk.cz

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy

Nejrychlejší a nejjednodušší cukroví? Tak tady je… a kalorie jdou o Vánocích stranou, víme?

Těsto připravíme smícháním mouky, másla a smetany ke šlehání. Zatímco máslo necháme povolit na pokojovou teplotu, smetanu vyndáme z lednice až na poslední chvíli.

Z připraveného těsta vyválíme plát silný zhruba 0,5 cm. Vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme do zrůžovění. Záleží na typu a výkonu trouby, ale počítejte s časem okolo 8 minut.

Cukroví ještě teplé opatrně obalíme v jemně namleté směsi moučkového a vanilkového cukru.

Za recept děkujeme Janě Krátké. Na jejím blogu Češka z Česka najdete další spoustu inspirace ♥

Šlehačkové cukroví Moravia postup

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top