Upřímně, tento dezert není dietní, ale je famózní…
V misce s vodou namočíme želatinu na 10 minut. Mezitím ve vodní lázni (hrnec s vodou a v něm ponořený menší hrnec nebo miska) necháme rozehřát čokoládu.
Žloutky s cukrem rozšleháme v míse na pěnu, odložíme stranou. V druhé míse vyšleháme smetanu se ztužovačem a dáme do lednice.
Z vodní lázně vyndáme rozpuštěnou čokoládu, kterou smícháme s pistáciovým máslem. Misku s vyšlehanou žloutkovou pěnou ponoříme na chvíli do vodní lázně, aby se žloutky prohřály. Nabobtnanou želatinu vyjmeme z misky s vodou, přidáme ke žloutkům a promícháme. Poté přimícháme i čokoládu a dáme vychladit.
Vychlazenou šlehačku a čokoládovou směs smícháme dohromady a pomocí zdobícího sáčku naplníme do pohárků (sklenic). Dozdobíme jahodami a nasekanými pistáciemi.