Pistáciový krém | Bohemilk.cz

Pistáciový krém

Pistáciový krém

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání 33% (2 x 250 ml)
  • 2 žloutky
  • 4 ks plátkové želatiny
  • 4 PL pistáciového másla
  • 30 g cukru krupice
  • 200 g bílé čokolády
  • 1 ztužovač šlehačky
  • nesolené pistácie na ozdobu
  • jahody na ozdobu

Postup přípravy

Upřímně, tento dezert není dietní, ale je famózní…

V misce s vodou namočíme želatinu na 10 minut. Mezitím ve vodní lázni (hrnec s vodou a v něm ponořený menší hrnec nebo miska) necháme rozehřát čokoládu.

Žloutky s cukrem rozšleháme v míse na pěnu, odložíme stranou. V druhé míse vyšleháme smetanu se ztužovačem a dáme do lednice.

Z vodní lázně vyndáme rozpuštěnou čokoládu, kterou smícháme s pistáciovým máslem. Misku s vyšlehanou žloutkovou pěnou ponoříme na chvíli do vodní lázně, aby se žloutky prohřály. Nabobtnanou želatinu vyjmeme z misky s vodou, přidáme ke žloutkům a promícháme. Poté přimícháme i čokoládu a dáme vychladit.

Vychlazenou šlehačku a čokoládovou směs smícháme dohromady a pomocí zdobícího sáčku naplníme do pohárků (sklenic). Dozdobíme jahodami a nasekanými pistáciemi.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top