Blíží se čas Vánoc, a tak všichni přemýšlíme co komu nadělíme pod stromeček.
Naše milované kuchařky (kuchaři) ale musí vyřešit ještě jednu otázku. A to – co budou podávat na Štědrovečerní večeři. Někdo zvolí „klasiku“, někdo rád objeví nové chutě.
Pro takové tu máme náš „Odlehčený bramborový salát“. Nejenže je výborný a hodí se k řízkům, vinným klobásám i kaprovi, ale navíc je ze surovin, které nezatíží tělo a člověk potom neskončí přejedený pod stromečkem.
Postup je jednoduchý:
Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na drobné kostičky. V míse vidličkou „rozmícháme“ Crème fraîche a přidáme nakrájené brambory. Ředkvičky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme společně s najemno nasekanou jarní cibulkou a pažitkou k ostatním surovinám. Téměř hotový bramborový salát dochutíme solí, pepřem a pestem. Na závěr přidáme pokrájené (nebo celé) kapary. Podáváme jako přílohu k řízkům, klobásám nebo vánočnímu kaprovi.