Karamelový topping
Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání 33% 150ml a přidáme špetku soli. Přisypeme 100g třtinového cukru s polévkovou lžící třtinového karamelového cukru, přidáme 4 polévkové lžíce másla a mícháme při střední teplotě dokud směs nezhoustne a nevznikne tekutý karamel.
Káva
Připravíme si 100ml espressa necháme vychladit v lednici.
Do předem vychlazeného mixéru nasypeme 1 hrnek (cca 150-200ml) ledových kostek, přilijeme vychlazenou kávu a přidáme 100ml vychlazené smetany ke šlehání 33% (250ml) a mixujeme cca 30s při vysokých otáčkách.
Část karamelu nalijeme do vychlazených sklenic a nasypeme cca 6 kostek ledu do každé sklenice a zalijeme hotovou směsí.
Zdobení
Vyšleháme 250ml vychlazené smetany ke šlehání 33% (250ml)… šlehačku navrstvíme na kávu a ozdobíme karamelem.