Nejprve si připravíme základ pro krém, a to nejlépe den předem. Pečlivě oddělíme žloutky včetně bílkových poutek. Žloutky metlou v míse prošleháme s cukrem do pěny. Poté vmícháme škrob. V rendlíku přivedeme k varu mléko, do kterého přidáme vanilková zrníčka z lusku včetně prázdného vanilkového lusku. Poté vroucí mléko přecedíme a tenkým pramínkem přiléváme do mísy ke žloutkům a promícháváme. Poté celý obsah mísy přelijeme zpět do rendlíku a za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme asi 2 minuty. Provařený krém přendáme do mísy a vmícháme trpělivě 240 g másla. Krém zakryjeme po povrchu fólií a necháme vychladnout. Nejlépe přes noc v lednici. Před použitím krém vyšleháme. Bokem si vyšleháme dalších 240 g másla do bílé barvy. Přidáme dvě lžíce žloutkového krému a opět prošleháme. Poté přidáme po částech zbytek žloutkového krému a vyšleháme.
Na korpus použijeme formu o průměru 25 cm. Dno vyložíme pečícím papírem. Formu nevymazáváme. Troubu si rozehřejeme na 170 stupňů. Celá vejce šleháme 5 minut v robotu do pěny, přidáme cukr a šleháme dalších 5 minut. Snížíme otáčky a po částech přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ihned i horkou vodu a olej. Lehce zamícháme a vylijeme do formy. Pečeme asi 40 minut. Poté vyklopíme na mřížku a necháme řádně vychladnout. Po vychladnutí jednou prokrojíme.
Dort sestavíme do kulatého ráfku. Boky vyložíme folií nebo proužkem pečícího papíru. Na dno dáme plát korpusu a lehce ho potřeme krémem. Kolem dokola poskládáme půlky velkých jahod. Poté vrstvíme krém a kousky jahod. Kousek krému si ještě odložíme na potření vrchu dortu pod želé.
Přiklopíme druhou částí korpusu, potřeme krémem a dáme chladit.
Připravíme si želé. Jahody zalijeme vodou, přidáme citronovou štávu a cukr a krátce povaříme. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahodový rozvar propasírujeme přes sítko. Do teplého přidáme namočené a vymačkané plátky želatiny a nalijeme na vychlazený dort. Necháme ztuhnou. Před odstraněním ráfku je praktické, dát si dort na pár minut do mrazáku.