Gratinovaný ananas | Bohemilk.cz

Gratinovaný ananas

Gratinovaný ananas

Ingredience

  • Ananas
  • Máslo
  • Cukr krystal
  • 6 žloutků
  • Bílé víno
  • BOHEMILK Čerstvá smetana na šlehání

Postup přípravy

Pokud máte rádi nové kombinace chutí a milujete ananas stejně jako my, určitě vyzkoušejte náš recept na Gratinovaný ananas.

Ananas okrájíme a následně nakrájíme na tenčí plátky, které opečeme na másle a přesypeme cukrem. Do misky nalijeme čerstvou smetanu na šlehání (2 dcl), přidáme žloutky, osladíme a přidáme bílé víno (3 – 4 lžíce). Vyšleháme na páře na hustou omáčku.

Opečené plátky ananasu dáme na plech a přelijeme směsí ze smetany a žloutků. Zapečeme pod grilem. Ozdobíme čerstvým ovocem, popřípadě můžeme ještě polít omáčkou.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top