Dýňová polévka | Bohemilk.cz

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Ingredience

  • 500 g dýně hokaido
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla Moravia
  • 0,5 l vývaru nebo vody
  • 250 ml 12% smetany na vaření Moravia
  • 3 stroužky česneku
  • 1 sušená chilli paprička (cca 1 lžička mleté)
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

1. Dýni omyjte a nakrájejte i se slupkou na menší kostičky.

2. Nakrájejte cibulku a dejte ji do hrnce smažit na másle. Až cibule nezesklovatí, přidejte kousky dýně, důkladně promíchejte a ze všech stran opečte.

3. Po chvilce přilijte zeleninový vývar nebo vodu, aby byly kousky ponořené, cca 0,5 l. Přiklopte pokličkou a vařte do měkka.

4. Když je dýně měkká, přilijte smetanu Moravia, ztlumte plamen a tyčovým mixérem rozmixujte.

5. Přidejte sůl, pepř, chilli a prolisovaný česnek, jen krátce povařte a je to!

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top