Bramborový quiche | Bohemilk.cz

Bramborový quiche

Bramborový quiche
Čas
Do 40 min + 45 min pečení
Čas
8 porcí
Čas
Sdílet recept
Čas
Tisknout recept

Ingredience

  • 600 g brambor typ B nebo C
  • 5 vajec (1 na těsto, 4 na náplň)
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání 33 %
  • 200 g tvrdého sýru
  • 4 červené cibule
  • 150 g slaniny
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • bylinky dle chuti (oregano, tymián, rozmarýn)
  • máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Tradiční francouzský slaný koláč (quiche / kyš) je opravdu nenáročný. Podávat jej můžete jako předkrm, lehký hlavní chod se salátem nebo i jako studenou večeři.

Bramborový korpus:

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C
  2. Syrové brambory nahrubo nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, smícháme s vajíčkem, solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku.
  3. Formu na quiche vymažeme máslem.
  4. Těsto namačkáme do formy a dáme předpéct do trouby na 25 minut.

 

Náplň:

  1. V míse metličkou rozmícháme smetanu ke šlehání s vejci, solí a pepřem.
  2. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu. Směs rozprostřeme na předpečený korpus.
  3. Na korpus dále přidáme na kostky nakrájený tvrdý sýr (např. Herold) a zalijeme smetanovou směsí.
  4. Na závěr posypeme bylinkami a pečeme v troubě dalších zhruba 20 minut při 200 °C.

 

Tento recept přímo vybízí k experimentům. Do náplně můžete přidat vše, co máte rádi (papriku, cuketu, pórek, jalapeño, olivy…)

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top