V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přimícháme tvaroh, sůl a mouku. Pak přimícháme rozinky namočené v rumu. Z hladkého těsta vytvoříme bochánek. Pro snadnější tvarování si ruce před tvarováním mírně namokříme. Vytvarovaný bochánek vložíme na plech vyložený pečicím papírem nebo do titanového hrnce, který nemusíme vymazávat a udrží nám tvar. Bochánek potřeme vejcem a posypeme plátky mandlí. Na spodek trouby vložíme pekáč s horkou vodou, necháme po celou dobu pečení. Pečeme při 180 °C asi 20 minut do světle růžova. Pokud si nejsme jisti, zda je upečen, zkusíme píchnout špejlí. Pokud se těsto nelepí, mazanec je hotový.
Dobrou chuť.
Recept připraven ve spolupráci s Vladěnou Halatovou, Bezlepkově – Blog o bezlepkovém vaření a pečení (bezlepkove.com