Tento recept pro nás připravila blogerka Češka z Česka a my se teď o něj s vámi podělíme.
V menší misce připravíme kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a lžíci mouky, promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Mezi tím co kvásek kyne, ve velké míse vyšleháme žloutky se změklým máslem. Přidáme ostatní ingredience, vzešlý kvásek a vypracujeme v hladké těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme cca 1 hod. kynout při pokojové teplotě.
Vykynuté těsto na pomoučeném válu vyválíme na tloušťku cca 1 cm a pomocí skleničky vykrájíme z těsta kolečka. Vykrojená kolečka necháme ještě asi 10 minut kynout. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, do koleček uděláme prstem důlek a postupně smažíme. Placičky vkládáme důlkem dolů.
Z obou stran usmažené vdolečky přemístíme na papírovou utěrku a necháme okapat. Na závěr už jen potřeme povidly, posypeme tvarohem a je to!
Dobrou chuť!