První teplé a slunečné dny lákají ven nejen na procházky, ale i za jídlem. O tom, že Češi milují grilování, není pochyb. Tradiční čerstvé sýry Panýr od Moravia rozšíří vaše kulinářské možnosti mnoha lákavými způsoby od grilu po pečení.

Panýr je tradiční sýr z čerstvého mléka. Jeho velkou výhodou oproti běžným sýrům je, že se při tepelné úpravě nerozpouští. Můžete ho tedy péct, smažit nebo grilovat a sýr si stále zachovává svůj tvar a pevnost. Není za tím žádná chemie, ale osvědčený řemeslný postup.

Panýr se vyrábí vysrážením mléčné bílkoviny a následným přecezením, kdy se čerstvý sýr ještě propláchne vodou a potom odvodňuje. Čím méně vody sýr obsahuje, tím je tužší. Potom se sýr vychladí, tvaruje a krájí.

Grilovaný sýr Panýr je výbornou lahůdkou a skvěle se hodí k čerstvé či grilované zelenině.

Sledujte příběhy našich  „Pánů Sýrů“ a dozvíte se o nich více:

  

Kde koupit

 

Recepty

SALÁT S GRILOVANÝM SÝREM PANÝR, POLNÍČKEM, RUKOLOU A CHERRY RAJČÁTKY

 

INDICKÉ ŠPÍZY NA GRIL

Prohlédnout recept