Připravujete oslavu, chcete pohostit návštěvu, nebo Vás prostě jen honí „mlsná“? Vyzkoušejte náš skvělý čokoládový dort.
V horké lázni rozpustíme čokoládu na vaření, odstavíme ze zdroje tepla a postupně vmícháme máslo v pokojové teplotě. Do 1 dcl mléka přidáme 100 g oloupaných mandlí, krátce povaříme, rozmixujeme ponorným mixérem a tuto vychladlou směs vmícháme do čokolády s máslem.
Čokoládový krém necháme přes noc v pokojové teplotě.
Druhý den krátce prošleháme ponorným mixérem a postupně přiléváme smetanu ke šlehání – cca 2 dcl.
Rozkrojíme korpus, provlhčíme sirupem nebo likérem. Navrstvíme čokoládový krém. Rozmícháme si crème fraîche s vanilkovým cukrem. Do crème fraîche opatrně vmícháme cukr, dbáme na to, abychom co nejméně narušili konzistenci. Takto připravenou směs dáme do středu korpusu, přidáme čerstvé ovoce a přiklopíme druhou část korpusu. Navrstvíme zbytek čokoládového krému a dozdobíme.
Dobrou chuť!