Rajčatová polévka s mozzarella perličkami | Bohemilk.cz

Rajčatová polévka s mozzarella perličkami

Rajčatová polévka s mozzarella perličkami

Ingredience

  • 150 g rajčatového protlaku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř (cukr)
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý rozmarýn
  • mozzarella perličky

Postup přípravy

V hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět (3-5 minut). Následně přidáme rozdrcený česnek a směs osmahneme další zhruba minutu. Mezitím si připravíme koření – kuchyňskou nití svážeme dohromady bazalku a rozmarýn a přidáme do hrnce. Vlijeme rajčatový protlak a dochutíme pepřem a solí (případně cukrem).

Celou směs přivedeme k varu, přilijeme zeleninový vývar a vaříme po dobu 15 – 20 minut. Poté vyndáme z hrnce svázané koření, které už nebudeme potřebovat. Uvařenou směs přelijeme do mixéru nebo můžeme použít ruční mixér – mixujeme, dokud nemáme ze směsi jemné pyré.

Směs přelijeme zpět do hrnce, přidáme smetanu a ještě krátce provaříme.

Je hotovo! Na servírovanou porci nasypeme mozzarella perličky, které výborně doladí chuť. Dozdobíme lístky čerstvé bazalky a můžeme posypat trochou oregana, které nám připomene chuť letní Itálie, nakonec zakápneme olivovým olejem.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top