Vločky nasypeme do misky a zalijeme mlékem. Přidáme chia semínka, med, citrónovou šťávu a kůru (nejlépe z BIO citrónů, které nemají kůru chemicky ošetřovanou a pouze žlutou část, bílá už je hořká). Vše promícháme a zakryté vložíme do lednice. Na dlouho. Ideálně přes noc. Druhý den jsou již vločky nasáklé mlékem a vše ztuhlo. Vlijeme šlehané podmáslí. To nám dodá lepší chuť, příjemnější konzistenci a také další porci zdraví. Podmáslí totiž obsahuje (kromě jiného užitečného) probiotické kultury a ty, jak víme, blahodárně působí na naše střeva, potažmo na imunitu.
Dále vmícháme nahrubo nastrouhanou polovinu jablka a různé další ovoce dle chuti a dostupnosti.
Více o tomto blahodárném pokrmu i s tipy na obměnu najdete na blogu: Bircher muesli – znáte dokonalost tohoto pokrmu?
Druhý den, po vyndání z ledničky: